petek, 5. april 2013

Dieta, pri kateri kilograme izgubljate tudi ponoči

Dieta sarmaJe vaša težava, da se za praznike preveč najeste, potem pa imate slabo vest še ves mesec, ko se trudite, kako odvečne kilograme spraviti s telesa?
Tu je DIETA, ki vam bo močno olajšala prizadevanja, saj z njeno pomočjo telesno težo izgubljate tudi ponoči.
Avtorica DIETE je doktorica znanosti Caroline Apovian iz Medicinskega centra v Bostonu. S pomočjo njene DIETE lahko že v tednu dni izgubite štiri kilograme in med njimi enega kar med spanjem.
DIETA je zasnovana tako, da preprečuje slabljenje mišične mase med hujšanjem. Ko v telo začnemo vnašati manj kalorij se začne dogajati, da primanjkljaj energije črpa iz mišične mase, zaradi česar telo postaja vse bolj mlahavo. In, ko takšno dieto prekinemo se navadno zgodi, da se v 95 odstotkih znova zredimo, a odvečna teža se ne vrača v obliki mišic, ampak v obliki maščobnega tkiva.
No to se vam pri tej dieti ne bo zgodilo. Za razliko od popularne Dukanove DIETE dr. Caroline Apovian odobrava uživanje dobrih ogljikovih hidratov, kot so sadje, zelenjava, polnozrnate žitarice, ki telesu in mišicam dajejo potrebno gorivo, obenem pa svetuje tudi veliko beljakovin, saj na ta način ne boste izgubljali mišične mase.
Pri njeni dieti je potrebno preživeti en dan v tednu brez trde hrane, ta dan pijete le zdrave smoothie-je. Apovianova predlaga nedelje, saj boste imeli takrat največ časa za pripravo. Smoothie-ji naj bodo več kot le sadje. Vsebujejo naj veliko vlaknin, da boste imeli občutek sitosti. Pripravite si enega za zajtrk, enega za kosilo in nato še za večerjo. Ta dan ne jejte ničesar drugega.
Apovianova zajtrjuje, da so njeni pacienti čez noč, po dnevu, ko so uživali le smoothie-je, izgubili tudi do en kilogram telesne teže. Takšni smoothie-ji namreč pomagajo pri izgorevanju maščob.
Druge dni v tednu pa lahko uživate meso, ribe, jajca, saj je to hrana, ki vam bo ohranila mišično maso. Poleg omenjene hrane pa si vam v prvem tednu DIETE dovoljeni tudi krompir, avokado in celo kikirikijevo maslo.
Po tednu dni znova sledi dan, ko uživate le smoothie-je, da na ta način pospešite vaš metabolizem in preko noči znova izgubite en kilogram. Ideja te DIETE je v tem, da se k dnevu 'brez hrane' vračate vse dokler ne boste zadovoljni s težo.
Če boste upoštevali pravila te DIETE, boste imeli več energije, občutili boste manj stresa in počutili se boste precej bolje. Številne študije so namreč pokazale, da je občasni odmor od trde hrane, odlična naložba v zdravje. Takšni dnevi namreč dobro vplivajo na rastni hormon, katerega proizvodnja začne z leti upadati.
Vir: http://www.hujsanjedieta.com/206-dieta-pri-kateri-kilograme-izgubljate-tudi-ponoci

Ni komentarjev:

Objavite komentar